Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Μακαρόνια με κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριές

Μια μακαρονάδα εύκολη και γρήγορη που θα αρέσει σε όλους. 

Τι θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
1 φρέσκια ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο


Πώς θα το φτιάξουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα στραγγίζουμε.
 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους. Το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. 



Προσθέτουμε το σκόρδο και  την ντομάτα κομμένη σε κύβους.













Σωτάρουμε για δυο λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και  τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. (Εγώ δεν είχα κίτρινη πιπεριά και έβαλα μόνο κόκκινη και πράσινη).
Προσθέτουμε το ζωμό από κοτόπουλο το αλάτι και  το πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για πέντε λεπτά.

  Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο σκεύος με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τυρί.
Συνοδεύουμε με λευκό κρασάκι και  καλή παρέα!!!
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου