Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με βότανα

Μια συνταγή πολύ νόστιμη και με λίγες θερμίδες.
Τι θα χρειαστούμε:
1 στήθος κοτόπουλου
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο

Πώς θα το φτιάξουμε:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο το μισό μείγμα βοτάνων και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο και προσθέτουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 8΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα βοτάνων.

Απολαύστε το χωρίς τύψεις!!!

Πηγή: www.bhg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου