Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Κατσικάκι κοκκινιστό με μακαρόνια

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό κατσικάκι από μπούτι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο
2 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ
200 γραμμάρια χυμό ντομάτας
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
3 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Τυρί τριμμένο


Πώς θα το φτιάξουμε:
Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον πελτέ το ντοματοχυμό και ένα ποτήρι νερό.
Ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι.

Ιδού!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου