Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κολιοί φούρνου




Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό κολιοί
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Πώς θα το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τους κολιούς πολύ καλά .Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.Τους αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Πασπαλίζουμε τους κολιούς με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και την πιπεριά. Ρίχνουμε το λάδι και τον πολτό ντομάτας, λίγο αλατοπίπερο και βάζουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επί 1/4 της ώρας. Τότε ρίχνουμε και το κρασί, παίρνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχουμε τα ψάρια και αφήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι  να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Γίνονται πολύ γευστικά. Εγώ συνόδεψα με πατατοσαλάτα, σαλάτα μαρούλι και λευκό κρασάκι!!!
Η συνταγή είναι από ένα παλιό βιβλίο της γιαγιάς που έχει χαθεί το εξώφυλλο του (και όχι μόνο) και δεν ξέρω το συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου