Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Μπρόκολο με τυριά στο φούρνο

Θα αρέσει σε μεγάλους και.....μικρούς.


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό μπρόκολο
300 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 φλυτζάνι γραβιέρα  τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Για την κρέμα:
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
750ml γάλα (3 ποτήρια)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
2 αυγά
1 φλυτζάνι γκούντα  τριμμένο
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι


Πώς θα το φτιάξουμε:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο το οποίο έχουμε πλύνει καλά. Το βράζουμε για 3΄ και το βγάζουμε από την κατσαρόλα τοποθετώντας το σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρηθεί το χρώμα του. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπρόκολο σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετούμε το βρασμένο μπρόκολο.                                            
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη φέτα
και κατόπιν τα τυριά.
Αφήνουμε μια ποσότητα τυριού για να πασπαλίσουμε το φαγητό στο τέλος.

Για τη μπεσαμέλ:
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το κορν φλάουρ ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας πολύ καλά και γρήγορα για να ενσωματωθεί το αυγό με την κρέμα χωρίς....να μας ψηθεί.

Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί μας.

Πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε, και με τη φρυγανιά. Ρίχνουμε επίσης λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά

Καλή σας όρεξη!!!!!