Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλβάς με σιμιγδάλι και χυμό πορτοκαλιού


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι (σπορέλαιο για πιο ελαφρύ, ελαιόλαδο για πιο υγιεινό)
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι (από γλυκά πορτοκάλια)
2 φλούδες πορτοκαλιού
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα


Πώς θα το φτιάξουμε:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη κανέλα. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφού βράσει το αφήνουμε αφήνουμε για άλλα 5΄στη φωτιά.


Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος το λάδι μας να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι.



Στη συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε μέσα το σιρόπι λίγο- λίγο. Τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.

Αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα τοποθετώντας από πάνω το καπάκι του σκεύους. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα και πιέζουμε καλά για να πάρει ωραίο σχήμα.

Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.


Φτιάξτε το!!! Είναι ένα εύκολο γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα. Μπορούμε να το σερβίρουμε σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο.... 

Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου