Σοκολάτα και πορτοκάλι δένουν υπέροχα κι αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για γευστικά αριστουργήματα!!!
Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του4 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι χυμό από γλυκά πορτοκάλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Σιρόπι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
φλούδες από 2 πορτοκάλια
Γλάσο σοκολάτας:
250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Αφού ενσωματωθεί το αλεύρι καλά στη ζύμη σβήνουμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να πάει παντού το ξύσμα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Ετοιμάζουμε τώρα το γλάσο.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος και βράζουμε σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το γλάσο να γίνει χλιαρό ανακατεύοντάς το κατά διαστήματα.
Αλείφουμε το κέικ με το γλάσο και ιδού το αποτέλεσμα.
Απολαύστε το!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου