Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλβάς με σιμιγδάλι και χυμό πορτοκαλιού


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι (σπορέλαιο για πιο ελαφρύ, ελαιόλαδο για πιο υγιεινό)
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι (από γλυκά πορτοκάλια)
2 φλούδες πορτοκαλιού
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα