Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κόκορας με χυλοπιτάκι

Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. χυλοπιτάκι
1 κόκορας περίπου 1 κιλό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ντομάτα τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
3 κόκκους μπαχάρι
Παρμεζάνα



Εκτέλεση:
Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Πλένουμε πολύ καλά στη συνέχεια. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε τον κόκορα. Σωτάρουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμισθεί το κρασί για να προσθέσουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπάζει τον κόκορα. Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ωσότου μαλακώσει το κρέας. Αφού ψηθεί ο κόκορας προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό στο φαγητό και περιμένουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τώρα το χυλοπιτάκι και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου