Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχάρι για βραστό
4 πατάτες
2 μεγάλα καρότα
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό προσθέτοντας το ανάλογο αλάτι. Ξαφρίζουμε μόλις πάρει βράση. Αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει καμιά ωρίτσα περίπου και στο μεταξύ πλένουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε κατά προτίμηση. Εγώ βάζω τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια κομμένα ενώ βάζω το κρεμμύδι ολόκληρο αφού τα χαράξω λίγο, το σέλινο και την ντομάτα ολόκληρα επίσης. Αφού ψηθεί το κρέας το αφαιρούμε από το ζωμό τον οποίο στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τοποθετούμε τώρα στην κατσαρόλα το ζωμό, το κρέας, τα λαχανικά και το ελαιόλαδο. Βράζουμε μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και σερβίρουμε προσθέτοντας ανάλογο λεμόνι. Προαιρετικά μπορούμε να λιώσουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τη ντομάτα, και το σέλινο και να τα προσθέσουμε στην σούπα μας. Η σούπα έτσι παίρνει μια βελούδινη υφή. Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε το ελαιόλαδο κατά το σερβίρισμα.
Καλή σας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου