Τι θα χρειαστούμε:
Για τα σουτζουκάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 ντομάτες μεγάλες κόκκινες
3 κουτ. σούπας πελτές
αλάτι
πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
4 καρφάκια γαρύφαλλο
2-3 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα αλάτι
Για το ρύζι με κουκουνάρι και σταφίδα
2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
4 φλιτζάνια νερό ζεστό ή ζωμό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας σταφίδες
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί κατόπιν το στύβουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια στον κιμά και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε για 15΄περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε αλευρωμένα σε ελαιόλαδο να ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 15΄περίπου.
Για το ρύζι ζεσταίνουμε το νερό ή το ζωμό και μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι. Στο μεταξύ έχουμε βάλει τις σταφίδες να μουλιάσουν σε λίγο κρασί και ροδίζουμε το κουκουνάρι με το βούτυρο. Λίγο πριν απορροφηθούν τα υγρά στο ρύζι προσθέτουμε το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί.
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου