Τι θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό ψαρονέφρι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη φρέσκια 3 κλαράκια
Δεντρολίβανο φρέσκο 1-2 κλαράκια
Ας το φτιάξουμε:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και ροδίζουμε το ψαρονέφρι καλά και από τις δυο πλευρές. Σβήνουμε το κρέας μας με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφού προσθέσουμε λίγο νεράκι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για 6-7 λεπτά περίπου. Το ψαρονέφρι ψήνεται γρήγορα. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά προσθέτουμε τριμμένο το σκόρδο και τα αρωματικά βότανα. Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού καθώς και με το κορν φλαόυρ. Αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα περιχύνουμε με αυτό το κρέας. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ώστε να δέσει η σάλτσα μας.
Συνοδεύουμε με πατάτες πουρέ ή ρύζι.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου