Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Γρήγορα και εύκολα τυροπιτάκια που πετυχαίνουν πάντα!!!

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι
Σουσάμι
1 αυγό

Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα
2 αυγά
Ξερός δυόσμος (προαιρετικά)
Ξερή ρίγανη (προαιρετικά)


Ας τα φτιάξουμε
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Φτιάχνουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Θρυμματίζουμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα και τα προσθέτουμε στη φέτα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ξερό δυόσμο ή ρίγανη στο μείγμα αναλόγως τις προτιμήσεις μας. Ανοίγουμε τη ζύμη μας ( όχι πολύ λεπτή) με ένα πλάστη και τη κόβουμε σε κυκλικό σχήμα με ένα ποτήρι. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου σε κάθε τυροπιτάκι. Κλείνουμε τη ζύμη  έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα μισοφέγγαρο. Πατάμε με τα δάχτυλα ή με ένα πηρούνι γύρω γύρω να κλείσει καλά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Βγαίνουν περίπου 30-35 κομμάτια.
Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου