Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Σταφιδόψωμα

Τα πιο εύκολα και πιο γρήγορα σταφιδόψωμα που έχω φτιάξει. Η συνταγή είναι αποτέλεσμα δικής μου έμπνευσης ένα ήσυχο απόγευμα που ήθελα να αδειάσω τα ντουλάπια με υλικά που περίσσευαν από άλλες συνταγές. Έγιναν τέλεια. Μου τα ζητάνε συνέχεια!!!
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα ελαιόλαδο
1,5 - 2 κούπες ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκά τα θέλουμε)
1 κούπα σταφίδες
κανέλα 1 κουτ. γλυκού κοφτό
μαστίχα 1/4 κουτ. γλυκού
σουσάμι
1 κρόκο αυγού για επάλειψη 


Ας τα φτιάξουμε
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό, πλάθουμε στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε τα ψωμάκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας μια σχετική απόσταση γιατί θα φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού που έχουμε διαλύσει σε μια κουταλιά νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά   στους 180 βαθμούς τοποθετώντας το ταψί στη χαμηλή σχάρα του φούρνου. 
Πραγματικά θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!!!
Καλή επιτυχία!!!


2 σχόλια:

  1. Αυτά δεν είναι σταφιδόψωμα, αλλά μπισκότα σταφίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε κατά διάνοια δεν βγαίνουν σταφιδόψωμα με αυτή τη συνταγή. Μπισκότα ναι. Σταφιδόψωμα όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή