Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Κουλουράκια τραγανά με αμμωνία

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
350 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 ποτήρι γάλα 
2 κουτ. γλυκού αμμωνία
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
Σουσάμι  


Ας τα φτιάξουμε
Χτυπάμε στο μίξερ (αν δεν έχετε χτυπήστε με ένα σύρμα) τη ζάχαρη με το βούτυρο. 
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό.
Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα.
Προσθέτουμε το γάλα με την αμμωνία στο μείγμα βουτύρου ζάχαρης.
Προσθέτουμε επίσης τα αυγά και χτυπάμε να ενσωματωθούν. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μείγμα μας ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Συνήθως παίρνει 900-950 γρ. αλεύρι.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. 
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου