Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Κέικ με μπανάνα και γιαούρτι

Υλικά
150γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 & 1/2 φλυτζάνια λιωμένη ώριμη μπανάνα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Ας το φτιάξουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά να αφρατέψουν. 
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε να ενσωματωθούν στο μείγμα μας. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και τη μπανάνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε με τη σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για μια 1 ώρα περίπου. 
Δοκιμάζουμε χαράζοντας με ένα μαχαίρι το κέικ για να δούμε αν έχει ψηθεί. Το μαχαίρι πρέπει να βγει καθαρό.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε.
Φτιάξτε το και απολαύστε ένα υγιεινό κέικ με μπανάνα!!!
Καλή επιτυχία!

    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου