Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Κουλουράκια μυρωδάτα βουτύρου

Μια συνταγή της γιαγιάς μου, από τις πολλές που είχε για κουλουράκια. Αυτά εμένα μου άρεσαν ιδιαίτερα γιατί είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και μυρωδάτα!
Υλικά
1 κιλό μαλακό αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
250 γρ. βούτυρο (εγώ τα φτιάχνω με lurpak)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες
3 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
3/4 φλιτζανιού κονιάκ
2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
Ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

Ας τα φτιάξουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. 
Ανακατεύουμε περίπου το μισό αλεύρι με το μπέικιν. (Επειδή η συνταγή δε το παίρνει όλο και θα μας περισσέψει).
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τις βανίλιες
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο.
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε και το γάλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνει περίπου 800-850 γρ. αλεύρι.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει. Τα τοποθετούμε στο ταψί. 
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Συνήθως χρειάζονται 20-25 λεπτά, αναλόγως με το φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!!

  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου