Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Γαμοπίλαφο με ζυγούρι ή γίδα


Τι θα χρειαστούμε

1,5 κιλό ζυγούρι ή γίδα
120γρ. ρύζι καρολίνα
1 λίτρο ζωμό από το ζυγούρι
χυμό από ένα λεμόνι
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι



Ας το φτιάξουμε
  
Βράζουμε το κρέας σε αρκετό νερό με το ανάλογο αλάτι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ξαφρίζουμε.
Αφού βράσει το κρέας το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό. Μετράμε ένα λίτρο από το ζωμό και βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά. Προσθέτουμε τώρα το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τέλος καίμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην μαυρίσει, περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό το πιλάφι μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου